מאמהות לאמהות: איך נותנים תרופה בקלות?
|
כל אמא יודעת: אם חומו של התינוק עולה מעל 38.5 צריך לתת לו תרופה להורדת חום. אך מה עושים אם הילד מסרב לקחת את התרופה או פולט אותה? חברות הפייסבוק שלנו התגייסו לעזרתכן, וסיפרו על הדרכים שלהן להתמודדות עם קטנטנים סרבנים
בקהילה הרפואית קיימת הסכמה כי חום אצל תינוקות ופעוטות של מעל 38.5 מעלות הוא דבר המצריך טיפול. על פי רוב עליית החום אינה מסוכנת וזוהי דרכו של הגוף להגיב למחלות וזיהומים שונים, אך חום גבוה לאורך זמן עשוי לגרום לאי נוחות רבה לקטנטנים חולים, לכן מומלץ לטפל בתרופות ייעודיות להורדת חום בתינוקות ופעוטות.
בעת מתן תרופות לתינוקות חשוב להקפיד על מינון מדויק לפי משקל הגוף. רוב התרופות להורדת חום מצויידות במזרק או בטפטפת נוחים לשימוש, אך מה עושים כשהקטנטנים מסרבים לפתוח את הפה? עם השאלה הזאת פנינו לאמהות החברות בעמוד הפייסבוק של טיפטיפות, וביקשנו מהן לשתף את כולנו בטיפים שלהן למתן תרופות לסרבנים:
- אפרת יפה אומרת שצריך לחכות לשעת כושר, כלומר כשמחליפים טיטול, אז תינוקות בדרך כלל נרגעים. "בזמן שהם מפסיקים לבכות מטפטפים להם קלות ואז סוגרים את הטיטול ומחבקים"
- גם ענבל בן דוד מחכה להזדמנות רגועה יותר "אחרי המקלחת, כשהם מצפים לארוחה, ממש שניות לפני או בשילוב עם הבקבוק"
- בת-חן מנחם-ידידיה ממליצה לתת להם לשחק עם הקופסה של התרופה ככה הם מתיידדים עם התרופה, מתרגלים לנוכחותה ותוך כדי המשחק מטפטפים לתוך הפה את התרופה.
- למאיה חדד יש הצעה מעניינת שיכולה לעזור לילד להירגע. היא קנתה לילד שלה ערכת רופא בחנות צעצועים, וכך הוא מתרגל למכשירים השונים.
- שיקמה אצמי-בנזאגוואן מספרת שהיא לא עושה מזה סיפור ולא מכריזה מראש שעכשיו לוקחים תרופה, אלא נותנת את התרופה כחלק ממשחק או מארוחה עם לגימת מים תוך כדי. היא מציינת שבשביל כך צריך הרבה סבלנות.
- לרחל כהן ושרון ויקלמן גלילי יש שיטה "בלי מלחמות ובכי" ש"עובדת כמו קסם".כשהתינוק רעב, מטפטפים את התרופה לפיה של בקבוק האוכל ואז הוא שותה בלי בעיות.
- שירלי אלבז יצחק ממליצה על שיטה תעופתית: "בעלי משכיב אותה ואני עם המוצץ עושה לה אווירון וכל שניה מטפטפת לה קצת וככה היא לא ממש שמה לב"
- גם דניאלה זבולונוב משתמשת במוצץ. היא מחזיקה אותו ביד ומקרבת לפה של התינוק, וכשהוא פותח את הפה היא נותנת לו את התרופה.
- לילך בז'רנו בן עטיה מציעה שיטה מקורית לפעוטות: "אני מושיבה את הקטנה עלי עם הגב אלי, אומרת לה "לא לצעוק" מה שגורם לה ישר לצעוק או לצחוק בקול רם. איך שהפה נפתח, המזרק נכנס לפה ומשם הדרך קלה"
- טלי רוזנפלד ממליצה להשתמש בשיטת החיקוי: "קודם נותנים לבובה, אח"כ נותנים לקטנה".
- הילה אשר שרה לתינוק שלה שיר או מראה לו שירים במחשב ותוך כדי הפעילות נותנת לו את התרופה.
- הדר שלזינגר למדה טריק מהמוהל: היא משתמשת בפטמה של הבקבוק כדי לתת את התרופה ומוסיפה קצת חלב. אפשר כמובן, לשלב גם עם חלב אם או פורמולה לתינוקות.
- איריס אודליס משתמשת באוכל האהוב על תינוקה, דייסה. היא מעדיפה לתת תרופה בכפית תוך כדי האכלת הילד בדייסה.
- קרן לולו ורמן לא נתקלת בקשיים כי "כל כך קל לתת את התרופה עם המזרק המיוחד ואם צריך נעזרים במוצץ להרגעה אחרי כל טיפטוף"
- יפעת עזריה נותנת את התרופה תוך כדי סיפור על גיבור ששתה תרופה ומוסיפה גם חיבוק ונשיקה.
לתת תרופה בקלות וביעילות
העצות והטיפים הללו הן תוצאה של ניסיון של אמהות ואם גם התינוק שלכם מסרב לקחת את התרופה אתם מוזמנים לנסות את הדרך שנראית לכם. כמו כן, כדי להקל על מתן התרופה לתינוק מומלץ להשתמש בתרופות שניתנות בכמות קטנה.
כתבות נוספות בנושא
אחת החוויות הקשות ביותר עבור הורים זה לראות את הילד שלהם סובל מכאב, בין אם הגורם הוא חיסון, בקיעת שיניים, ברית מילה, או מחלה. אז איך תוכלו לעזור להם? ...
המדחום מראה שהילד סובל מחום גבוה ואתם מתלבטים איזו תרופה להורדת חום כדאי להעניק לו? לפני שאתם פונים לרופא או רוכשים מבחר תרופות כדאי שתדעו מהן המלצות ...