צור קשר

צור קשר

checked

איך מזהים כאב שיניים אצל תינוקות? (בקיעת שיניים)

  • כשליש מהתינוקות חווים מגוון רחב של תסמינים המופיעים מספר ימים לקראת בקיעתה של שן חדשה.
  • מבין התופעות המעידות על שן חדשה: ריור מוגבר, חניכיים נפוחות ואדומות, ירידה בתיאבון וקשיים בהירדמות.
  • מאפיינים התנהגותיים נוספים המעידים על בקיעת שיניים: לעיסת ידיים או חפצים ומשיכה באוזניים.
  • תופעות שאינן נמצאו קשורות לבקיעת שיניים: חום גבוה, שלשול, צינון והקאה.

התינוק מרייר, מכניס ידיים לתוך הפה, חסר תיאבון ומתקשה להירדם? יכול להיות שמדובר בכאבי בקיעת שיניים. קראו כאן על כל הסימנים לבקיעת שיניים, וגם על סימנים מוטעים לבקיעת שיניים.

יש תינוקות (והורים) ברי מזל, שהתסמין היחיד שהם חווים בעת בקיעת שן חדשה הוא – בקיעת שן חדשה. לעומתם, כשליש מהתינוקות חווים מגוון רחב של תסמינים לקראת בקיעתה של שן חדשה. סביב תסמינים אלו התפתחה חרושת שמועות ואמונות תפלות, לכן כיום מספר התסמינים שהורים מכירים כקשורים לבקיעת שיניים הינו רחב מאוד. אז, מה מעיד על בקיעת שיניים ומתי מדובר בווירוס או בתופעה אחרת? המשיכו לקרוא. 

תופעות שמעידות על שן חדשה

תופעות הקשורות להופעת שן חדשה מופיעות מספר ימים לקראת בקיעת השן מהחך. תופעות שנמשכות זמן רב מזה, אינן קשורות לבקיעת שיניים:

·         ריור מוגבר – תינוקות נוטים לרייר מגיל מוקדם מאוד, אך לקראת בקיעתה של שן חדשה הריור מתגבר, ועשוי לגרום לאדמומיות או פצעונים באזור הסנטר.

·         חניכיים נפוחות או אדומות – לעיתים תוך כדי הבקיעה מתפתחת דלקת קלה בחניכיים, דבר שגורם לאדמומיות, נפיחות ורגישות למגע. בדלקת זו אין צורך לטפל, היא תעלם מעצמה לאחר שהשן תבקע.

·         צורך עז בלעיסת ידיים או חפצים – תינוק לקראת שיניים זקוק ללעיסה מתמדת. יחד עם זאת, חשוב לזכור שהכנסת חפצים לפה הינה שלב התפתחותי חשוב, הקשור להתפתחות הקשר בין העין, היד והפה, ולכן חשוב שלא למנוע מהתינוק להכניס דברים לפה, אלא לתת לו צעצועים בטיחותיים ונשכנים.

·         ירידה בתיאבון – הרגישות בחניכיים עשויה לגרום לתינוק לאכול פחות, ולהעדיף אוכל קר על פני אוכל חם. אין סיבה להילחץ, לרוב התיאבון חוזר לעצמו לאחר יום או יומיים.

·         משיכה באוזניים – בעת כאבי שיניים או חניכיים, התינוק עשוי לחוש גם כאבים באזור האוזן ולכן למשוך את האוזניים.

·         קשיים בהירדמות – בעת בקיעת שיניים, השן החדשה חותכת את החניכיים בכדי לצאת, ולכן בקיעת השיניים מלווה בכאב. הכאב לרוב אינו בלתי נסבל, אך מקשה מאוד על הירדמות. לכן, ניתן לסייע לתינוק בעזרת משכך כאבים עדין המותאם לכאבי בקיעת שיניים.

אילו תופעות אינן קשורות לבקיעת שיניים?

תופעות רבות נחשבות היום כקשורות לבקיעת שיניים, אך אין ממצאים רפואיים שמצאו קשר בין השניים, כגון: חום גבוה, שלשול, צינון, הקאה וכדומה. הורים רבים מוכנים להישבע שהתינוק שלהם משלשל או מעלה חום בעת בקיעת שיניים. אחד מההסברים הרפואיים לקשר זה הוא שבעת בקיעת שיניים התינוק נוטה להכניס יותר חפצים לפה, ולכן חשוף יותר לתקיפות וירוסים ומזהמים שונים. אם תופעות אלו נמשכות למעלה מ-24 שעות מומלץ לפנות לרופא הילדים.

מתי מתרחשת בקיעת שיניים?

אצל מרבית התינוקות, בקיעת שיניים מתרחשת בין גיל חצי שנה ועד לגיל שנתיים. יש תינוקות שמקדימים, ואצלם יכולה להופיע שן ראשונה כבר בגיל ארבעה חודשים, ויש תינוקות מאחרים – שיגיעו לגיל שנה ללא שיניים. ההמלצה הרפואית היא לגשת לבדיקה חצי שנה מבקיעצ השן הראשונה ואם השן הראשונה עדיין לא בקעה לקראת גיל שנה וחצי.
חשוב מאוד לדאוג לניקוי השיניים כבר מהשן הראשונה עם מוצר המיועד לניקוי שיני הקטנטנים כגון

טפטפים פרסטי.

 


 

כתבות נוספות בנושא

המדריך המלא לקראת השן הראשונה של התינוק

המדריך המלא לקראת השן הראשונה של התינוק

ההתרגשות של החיוך הראשון והשמחה של ההיפוך הראשון אינן מעידות על הצפוי לקראת בקיעת השן הראשונה, שמלווה לעיתים בסבל רב לתינוק ואובדן שינה להוריו. איך ...

כל המיתוסים על צמיחת שיניים אצל תינוקות

כל המיתוסים על צמיחת שיניים אצל תינוקות

האם באמת צמיחת שיניים גורמת לחום ושלשולים? האם תינוקות שלא בקעו להם שיניים לא מוכנים למוצקים? כאן תמצאו את העובדות שמסתתרות מאחורי המיתוסים הנפוצים על ...

התינוק בוכה? כך תזהו אם אלו כאבים של בקיעת שיניים

התינוק בוכה? כך תזהו אם אלו כאבים של בקיעת שיניים

אם לקראת גיל חצי שנה התינוק המתוק שלכם הופך עצבני ולא רגוע, אם הוא בוכה הרבה יותר, מקטר שלא כהרגלו, נצמד אליכם רוב הזמן ומנסה לנשוך כל דבר, מגיע לכם ...

שן ראשונה אצל תינוקות

שן ראשונה אצל תינוקות

התינוק בוכה, לא שקט, ושולח את הידיים אל הפה ללא הרף להרגיע את החניכיים האדומות? זה הזמן לשלוף את ערכת העזרה הראשונה לבקיעת שיניים, יחד עם המון סבלנות, ...

הצג כתבות נוספות
עבור לתוכן העמוד