צור קשר

צור קשר

checked

מתכונים לתינוקות מגיל חצי שנה ומעלה

כולנו רוצים לגוון את הארוחות של הקטנטנים אבל לא תמיד יודעים איך. אספנו לכם כמה רעיונות לארוחות בוקר מגוונות, מלאות בוויטמינים, והכי חשוב – טעימות! המנות מומלצות לגילאי 6 חודשים ומעלה בלבד. בתיאבון!
  • דייסת קינואה ופרי
  • מחית דלעת תפוח וקינמון
  • לביבות דלעת בתנור
  • חביתיות גבינה, קמח לבן/ כוסמין וביצה
  • מחית אבוקדו עם תוספות, בכפית או בכריך

נערך ע"י אפרת ארמן, דיאטנית קלינית בחברת כצט

דיאטנית קלינית B.Sc  של האוניברסיטה העברית, הפקולטה לחקלאות. 
 

 

מתכון לדייסת קינואה ופרי

 

מצרכים:

  • 4 כפות קינואה מבושלת
  • ½ כוס מים
  • פרי
  • למי שאוהב – ניתן להוסיף כפית ממרח שקדים 

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את הקינואה עם המים עד לרתיחה.
  2. טוחנים את הקינואה יחד עם שאר המרכיבים.

 

הידעתם?

קינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. הקינואה היא גם ללא גלוטן.
 

מתכון למחית דלעת תפוח וקינמון


 

מצרכים:

  • 2 תפוחי עץ קטנים
  • פרוסת דלעת בעובי של כ-2 ס"מ, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1-2 כפיות ממרח שקדים
  • קורט קינמון

הוראות הכנה:

  1. מאדים/מבשלים את התפוחים ואת קוביות הדלעת
  2. טוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי.
  3. מוסיפים ממרח שקדים וקינמון.

 

הידעתם?

השקדים הם הם סופר בריאים, עשירים ברכיבים ששומרים על זרימת דם תקינה ועל כלי דם נקיים ועשירים במיוחד בוויטמין  E, ברזל וסידן. 

מתכון ללביבות דלעת בתנור

מצרכים:

  • 250 גרם דלעת
  • 1/2 בטטה
  • גזר גדול מגורר
  • ביצה
  • 5 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. בשלו את הדלעת והבטטה במים רותחים במשך רבע שעה
  2. רוקנו את המים,
  3. מעכו לפירה וצננו.
  4. את הפירה מערבבים היטב עם יתר הרכיבים.
  5. רפדו תבנית בנייר אפייה משומן
  6. את העיסה הניחו בצורה לביבות על התבנית. ניתן להיעזר בכף או שתיים.
  7. חממו מראש תנור ל-200 מעלות.
  8. שמנו קלות ואפו במשך כ-5 דקות
  9. לאחר מכן הפכו את הלביבות והמשיכות עד להשחמה יפה.

הידעתם?

ירקות ופירות כתומים עשירים בקרוטנואידים אשר משמש כחומר המוצא ממנו הגוף מייצר ויטמין A. ויטמין A משחק תפקיד מפתח בבריאות מערכת הראייה, תפקוד ובריאות העור, מערכת העיכול, השתן והרבייה. כמו כן יש לויטמין זה תפקיד בהתחלקות תקינה של תאים, חיזוק מערכת החיסון ועוד.

 

מתכון לחביתיות גבינה, קמח לבן/ כוסמין וביצה

מצרכים:

  • 3 כפות גבינה לבנה 5%
  • 3 כפות קמח תופח
  • 1 ביצה
  • תוספת לפי הטעם: בננה מרוסקת / כפית ממרח שקדים

 

הוראות הכנה:

  1. את כל הרכיבים יש לערבב היטב יחד עד לקבלת מרקם אחיד יחסית
  2. לחמם שמן במחבת
  3. לאחר שהשמן חם - באמצעות כף להניח את הבלילה בצורת חביתיות על המחבת, לאחר השחמה – להפוך.

הידעתם?

נמצא כי חשיפה מוקדמת לביצים (סביב גיל 4-6 חודשים) חשובה במקרים בהם יש היסטוריה משפחתית של אלרגיה / אטופיק דרמטיטיס. חשיפה בגיל הזה עשויה להקטין את הסיכוי להתפתחות אלרגיה.

 

 

מתכון למחית אבוקדו עם תוספות, בכפית או בכריך 

 

מצרכים:

  • 1 אבוקדו בינוני
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • קורט מלח ופלפל
  • תוספות: ¼ כוס טחינה גולמית / ביצה קשה מעוכה / אגס / בננה

 

הוראות הכנה:

  1. קולפים את האבוקדו ומחלצים את הגלעין.
  2. מרסקים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבל ממרח אחיד וחלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

 

הידעתם?

 

אבוקדו נחשב בטעות לירק, אבל למעשה מדובר בפרי. הוא מכיל יותר חומרים מזינים מכל מזון אחר בקבוצה ה הוא נמצא. יש לו את רמות הפרוטאין הגבוהות ביותר מכל הפירות והוא עשיר בשומן בלתי רווי - השומן ה"טוב" שעוזר במניעת מחלות לב.
 

בתאבון 🙂

עבור לתוכן העמוד