5 דרכים להתמודדות עם גזים אצל תינוקות
|
התינוק בוכה בגלל כאבי הגזים ואתם חשים חסרי אונים? לפניכם חמש דרכים לעבור את תקופת הגזים בשלום
תופעת הגזים, או בשמה הרפואי קוליק, מופיעה אצל כשליש מהתינוקות ונמשכת כשלושה חודשים. היא חולפת ללא כל טיפול, אך גורמת סבל רב לתינוק ולהוריו. לפניכם חמש שיטות להתמודדות עימה:
-
נשיאה בתנוחת הערסול
תנוחת הערסול מדמה את תנוחת העובר ברחם. מעבר לכך שהיא מרגיעה תינוקות באופן כללי ומסייעת להם לשכב על הבטן לזמן ממושך יותר, היא ידועה כמשחררת גזים. כדי לערסל באופן נכון, יש להרים את התינוק באופן מאוזן בשתי ידיים, כשאמה אחת מתחת לעורפו והשנייה מתחת לברכיו. הצמידו אותו לגופכם כשראשו וברכיו באותו הגובה. ניתן גם להיעזר במנשא בד רך.
בתנוחה זו, הקימור בגב מסייע לשחרור שרירי הבטן והמעי, ובכך מעודד שחרור גזים.
>> קראו עוד על ערסול -
עיסוי תינוקות
עיסוי תינוקות הינו תורה עתיקה, שעוברת מדור לדור וקיבלה אף אישור רפואי, כמסייעת להרגעת התינוק, להתפתחותו ולחיזוק הקשר עם הוריו. לשחרור גזים, ניתן למרוח מעט שמן שקדים טבעי על בטן התינוק, ולעסות במעגלים עם כיוון השעון. כמו כן, ניתן להשכיב את התינוק על הגב, להרים את רגליו מכופפות לכיוון הבטן ולסובב אותן בעדינות עם כיוון השעון.
כמובן, שיש לעסות בעדינות ורק במקרים שבהם התינוק נהנה מהעיסוי ואינו מביע התנגדות או אי נעימות. במרכזי טיפת חלב ובמרכזי חוגים פרטיים מתקיימים קורסים רבים לעיסוי תינוקות. מומלץ מאוד להשתתף בהם.
>> קראו עוד על עיסוי תינוקות -
נענוע קל
כשהתינוק היה ברחם, הוא נהנה מנענוע מתמיד בקצב ההליכה של אמו. לכן, במהלך חודשי החיים הראשונים נענוע קל בקצב איטי יכול להרגיע את התינוק ואף להרדימו. נענוע נכון ניתן לעשות על ידי ערסול התינוק במנשא ויציאה להליכה קצרה או על ידי קפיצה קלה על כדור הפיזיו.
נענוע בעת עמידה במקום הוא אפשרי, אך יש לשים לב שהתנועה שלכם מתבצעת דרך הרגליים עם ברכיים כפופות, ולא באמצעות הנעת הידיים.
>> קראו עוד על נענוע לטיפול בגזים -
שינוי תזונתי למניקות
אמהות מניקות רבות מדווחות ששינוי תזונתי שערכו בתפריטן סייע להקלה על הגזים אצל התינוק. חשוב לציין ששיטה זו לא הוכחה באופן מחקרי, והינה שנויה במחלוקת בקרב תזונאים, אך ניתן לנסות לבצע שינוי תזונתי מבוקר.
מזונות שנחשבים כגורמים לגזים הם: קטניות (כמו עדשים, חומוס וכדומה), מוצרי חלב פרה, משקאות שמכילים קפאין וירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי,כרובית, קולרבי וכדומה). מומלץ להתחיל מקבוצת מזון אחת ולבדוק את ההשפעה על התינוק. כמו כן, בעת הפחתת מזונות מקבוצה מסוימת חשוב להשלים את התזונה באמצעות מזונות אחרים. למשל, בעת הפחתת מוצרי חלב יש לצרוך מזונות אחרים שמכילים סידן, כמו טחינה או שקדים.
קראו עוד על תזונת האם המניקה >> -
טיפול תרופתי
לפי הנחיות משרד הבריאות, יש להשתמש רק בתרופות שאושרו לשימוש בקרב תינוקות ועמדו במחקרים קליניים, כמו כן, יש לוודא כי התרופה אינה מכילה סוכר או אלכוהול.
כתבות נוספות בנושא
עשר עובדות שלא ידעתם על קוליק, תופעת הגזים אצל תינוקות
אחת הבעיות הרפואיות הנפוצות בקרב תינוקות היא תופעת הגזים (קוליק). אם התינוק שלכם חסר מנוחה למשך פרקי זמן קבועים, בייחוד בשעות הערב והלילה, ובוכה שעות ...
התינוק שלכם בוכה באומללות מדי ערב ואתם מותשים. כבר רצתם לרופא, קראתם ברשת, שמעתם מהסבתות והגעתם למסקנה שיש לו גזים? אתם כנראה צודקים.
רפלוקס אצל תינוקות הינה אחת התופעות השכיחות בשנה הראשונה לחיים המופיעה בתינוקות יונקים ובכאלו הניזונים מתזונת פורמולה. היכנסי וקראי הכל אודות התופעה: ...