איך למנוע אנמיה אצל תינוקות?
|
מחסור בברזל נפוץ מאוד בקרב תינוקות, ועלול לגרום לאנמיה. איך מונעים זאת? תקפידו על תזונה מתאימה ותכניסו לשגרת הטיפול בתינוקכם את תוסף הברזל לתינוקות.
תינוק נולד עם מאגרי ברזל שמספיקים לארבעה חודשים בלבד. לאחר תקופה קצרה התינוק משלש את משקל גופו ומאגרי הברזל שבגופו ילכו ויתדלדלו. ללא השלמה תזונתית מתאימה, הכוללת ברזל, התינוק עשוי לפתח אנמיה.
אנמיה הינה תופעה נפוצה בקרב תינוקות ובאה לידי ביטוי במחסור בכדוריות דם אדומות או המוגלובין נמוך שגוררים ירידה באספקת חמצן לתאי הגוף ולכן פוגעים בתפקודם. אנמיה עשויה לגרום לחולשה ולפגוע בערנות התינוק, ובמקרים קיצוניים גם לגרום לעיכוב התפתחותי וקוגניטיבי.
אנמיה אינה מחלה, אלא סימפטום לחוסר תזונתי או מחלות אחרות. היא יכולה להיגרם כתוצאה ממחלות תורשתיות או דימומים, אך הסיבה הנפוצה ביותר לאנמיה בקרב תינוקות היא מחסור בברזל. מכיוון שבעיה זו ניתנת למניעה, המלצת משרד הבריאות היא לתת תוספת ברזל לכל התינוקות באופן גורף עד גיל שנה וחצי.
מספר כללי ברזל לשמירה על רמת ברזל תקינה:
-
עד גיל שישה חודשים רצוי להזין את התינוק בחלב אם או להקפיד על פורמולה המכילה תוספת ברזל.
-
מגיל שישה חודשים חשוב להקפיד על מזונות עשירים בברזל כגון: בשר אדום ובשר הודו, דגים, וקטניות. גם בירקות ובפירות יש רמה גבוהה של ברזל אך ספיגתו בגוף היא נמוכה בהשוואה לבשר ודגים.
-
אין לתת חלב פרה או תה לתינוקות מתחת לגיל שנה שכן הם פוגעים בספיגת הברזל.
-
מומלץ לצרוך ויטמין C שמשפר את ספיגת הברזל בגוף.
-
החל מגיל ארבעה חודשים יש להקפיד על מתן תוסף ברזל לתינוקות בכל יום.
-
מומלץ לבחור בתוסף ברזל רפואי שהוכח מחקרית והוגדר כתרופה. התכשירים הטבעיים השונים מופקים בעיקר מצמחים, ריכוז הברזל בהם נמוך ויעילותם עדיין לא הוכחה באופן מחקרי. התכשירים הרפואיים נבדקו ואושרו לשימוש בתינוקות.
-
החל מגיל שנה רצוי להקפיד על ביצוע בדיקות דם תקופתיות כדי למנוע ירידה ברמת הברזל.
כתבות נוספות בנושא
מגיל הלידה ועד גיל שלוש הגוף נמצא בתהליך התפתחות מואץ, שמשפיע על כל מערכות הגוף. אחד האיברים שעובר תהליך התפתחות מקיף במיוחד הוא המוח. מחקרים מצאו ...
משרד הבריאות ממליץ לתת תוספת ברזל כטיפול מניעתי לכל התינוקות עד גיל שנה וחצי. מגוון תכשירים, תרופות ותוספים נמצאים על המדף. מה ההבדלים, כיצד לבחור ...
עם טעימת הכפית הראשונה, התינוק שלכם מגלה עולם חדש של טעמים, מרקמים וצבעים. זה הזמן להתחיל ולהקנות לו הרגלי תזונה בריאים, ולחשוף אותו לתפריט מגוון ...
מניעת אנמיה הינה בעלת חשיבות גבוהה בשנות החיים הראשונות, מכיוון שאנמיה בגילאים אלו עשויה לגרום לעיכובים התפתחותיים ונזקיה עשויים להיות בלתי הפיכים. ...